Keukenapparatuur

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 815

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 815

Pagina
per pagina

Kookkunst begint bij de juiste kookplaat

Als u voor de aankoop van een kookplaat staat, is de vraag natuurlijk welke kookplaat het meest geschikt is. Er zijn diverse types van kookplaten. Denk bijvoorbeeld aan een inductie kookplaat of een keramische kookplaat. Of gaat u eerder voor een gaskookplaat? Alles hangt af van wat u precies met uw kookplaat wilt doen. Of u nu particulier bent of professioneel kok, het is altijd prettig als het werk vlot verloopt en als uw kookplaat precies doet wat het moet doen. Hieronder vindt u de verschillende mogelijkheden van kookplaten zodat u de correcte keuze kunt maken.

Welke kookplaat kiest u?

Inductie of keramische kookplaat?
Vaak worden deze twee types van kookplaten met elkaar verward. Een inductie kookplaat wordt sneller heet dan een keramische kookplaat en ze verbruikt minder energie. U kunt werken met flexibele zones, zodat u verschillende afmetingen van kookpotten kunt gebruiken. Daarnaast is ze veiliger dan keramisch: de plaat is alleen heet als er pannen op staan. Een nadeel van inductie is dat u speciale pannen nodig heeft. Keramisch heeft het voordeel dat alle pannen geschikt zijn.
Een afgeleide van de inductie kookplaat is de inductie wokplaat. Inductie is ideaal om te wokken omdat de warmte snel opgewekt wordt. De inductie wokplaat omsluit uw wokpan zeer goed waardoor het contact met de hete plaat optimaal is.

Elektrische kookplaat of inductie en keramisch?
Het voordeel van inductie- en keramische kookplaten is dat ze vlak zijn en daardoor makkelijk te onderhouden. De traditionele elektrische kookplaten worden vooral nog in de horeca gebruikt omdat ze zeer sterk zijn.

Gaskookplaten: volledige controle
Gaskookplaten worden steeds minder door particulieren en nu vooral in de horeca gebruikt. De reden is dat koks nog altijd graag op gas koken omdat de temperatuur perfect te regelen is. De gasvlam komt rechtstreeks tegen de kookpot of juist onder de bak- of grillplaat.

Welke bediening kiest u?

De kookplaten voor de horeca werken hoofdzakelijk met draaiknoppen als bediening. Bij de kleinere toestellen vindt u vaak touch screens voor de bediening. U kunt bijvoorbeeld ook de kooktijd, de temperatuur en het vermogen programmeren. Vaak is er een oververhittingsbeveiliging en een aan/uit knop.

Laat u goed adviseren

Zowel voor grote als voor kleinere kookplaten is het belangrijk goed te weten wat de kookplaat precies doet. Het is toch altijd aan te raden om een kookplaat aan te schaffen die net iets meer kan of doet dan u oorspronkelijk had gedacht. Het biedt u meer mogelijkheden als u toch eens wat anders met uw kookplaat wilt doen. Laat u goed adviseren over de verschillende mogelijkheden. Als u vragen heeft of u wilt weten welke kookplaat voor u het meest geschikt is, kunt u ons contacteren via ons telefoonnummer +32(0) 32904440 of per mail: info@grootkeukenland.com. Tijdens de kantooruren kunt u ook chatten met één van onze medewerkers. Op die manier doet u de juiste keuze en zal u nog lang plezier hebben van uw kookplaat.